Ansvarlig produktion er ikke kun et spørgsmål om at anvende miljøvenlige materialer. Al produktion involverer en fabrik med mennesker på gulvet, co2-udledning fra skorstenen og et klimaftryk fra transporten til produktets endelige destination. Som producerende brand kan vi ikke eliminere klimaaftrykket, men vi kan, hver dag, fra produktion til produktion, vælge den mest ansvarlige vej for at reducere processernes indvirkning på planeten samt sikre fair betingelser for de mennesker, der arbejder for vores leverandører. 

Ansvarlig udvikling og produktion

Hvad er et miljøvenligt materiale? Fri for skadelig kemi? Slidstærkt? Baseret på fornybare ressourcer? Genavendt? Genanvendeligt? Alle disse spørgsmål er lige vigtige og afspejlet i vores produktudvikling, forsyningskæde og produktion. Det fortæller blandt andet, hvorfor vi for nyligt har valgt biobaseret Ecozen® til vores Travel Life kollektioner og børneservice frem for gummi og silicone. Materialet Ecozen® er ikke alene er baseret på fornybare ressourcer, det er samtidig ekstremt slidstærkt og forbliver pænt og indbydende i mange år. Vores tekstilproduktion er baseret på certificeret økologisk bomuld og OEKOTEX® standarder, hvilket indebærer at både metervaren og printet er miljøvenligt produceret. I 2018 skiftede vi til FSC certificeret papirproduktion og senest har vi iværksat en omstilling af vores smykkeproduktion, som nu er baseret på genanvendt sølv.

Hvis du har specifikke spørgsmål til vores produktionsproces eller forsyningskæde er du altid meget velkommen til at skrive til vores afdeling for bæredygtig sourcing og produktion responsiblity@designletters.dk

De mest bæredygtige produkter er dem, der aldrig bliver smidt ud.
Bæredygtigt design er holdbart design

Design Letters® produkter er baseret på originalt design, udviklet af vores eget design team i København. Vi har fuld kontrol over de ingredienser og materialer, der bruges, og vi vægter altid funktionaliteten og kvaliteten meget højt. Målet er at udvikle design, der er relevant og holdbart i mange år. Vi tilbyder livslang brudgaranti på vores børneservice i Ecozen® og vores to go-kollektion er udviklet med henblik på at kunne erstatte forbrugernes forbrug af engangsemballage. Porcelænskollektionen fra 2011 er et andet eksempel på ekstrem holdbarhed og en kvalitetsstandard, der gør produktet relevant igennem generationer. En personlig kop tydeliggør desuden, hvem der bruger den. På den måde er koppen med til at reducere behovet for opvask og vandforbrug i dagligdagen, derhjemme eller på kontoret, hvor folk typisk har et højt forbrug af kopper og glas i løbet en dag.

Ansvarlighed og medmenneskelighed er et gennemgående tema i vores måde at drive forretning på.
98% miljøvenlig transport 

Siden 2018 har vi forpligtet os til udelukkende at anvende skib (80-90%) og tog som transportform. I dag er 98% af vores varetransport baseret på skibsfart og jernbanefart. Grunden til, at vi ikke kan nå de 100% er blandt andet, at vi altid har en mængde produkter under udvikling, som kræver effektiv transport af hensyn til fremdriften i udviklingsprocessen. Vi har for nylig investeret i en 3D printer med det formål selv at kunne udvikle og justere vareprøver og hermed nedbringe behovet for luftfragt af disse yderligere.

Den plastikfri paknings-revolution

I 2018 startede Design Letters® en plastikfri emballage-mission med målet om at blive 100% fri for engangsplastik inden for 5 år. I dag er 95% af vores emballage plastikfri og de resterende 5% er delvis baseret på bionedbrydeligt eller genanvendt plastik. Vi anvender kun plastik til indpakning af vores smykker, sengetøj og papirvarer for at bevare disse produkter bedst muligt. Det er vores mål, at the resterende 5% emballage inden for et år vil være 100% baseret på miljøvenlig plastik. 

Hvis du støder på et produkt fra Design Letters® pakket ind i traditionel engangsplastik, skyldes det, at produktet er produceret før 2018. Husk altid at bortskaffe plastikken korrekt, så den kan blive genanvendt.
Gennemsigtighed, tillid og få udvalgte leverandører

Siden 2009 har Design Letters arbejdet tæt sammen med en snæver kreds af nøje udvalgte leverandører. Faktisk arbejder vi kun sammen med ca.10 forskellige hovedleverandører på tværs af alle produktgrupper. Vores samarbejdspartnere er fabriksejere, som vi deler et adfærdskodeks med, der omfatter normer for ansvarlig indkøb og produktion samt fair og ordentlige arbejdsforhold for deres medarbejdere. Når det er sagt, er der altid plads til forbedring, og vi er hele tiden i dialog med vores leverandører om enhver åbning for nye og bedre løsninger. Vores plastikfrie politik fra 2018 er et godt eksempel på det progressive samarbejde, som vi har med vores leverandører. Vores fælles forståelse og værdier er formuleret i en etisk og miljømæssig samarbejdskontrakt, en såkaldt ”code of conduct” som vores leverandører har skrevet under på. 

Vi har en ambition om at være gode samfundsborgere med alt, hvad vi foretager os. Respektere alle mennesker og understøtte den grønne omstilling.

Er der plads til forbedringer? Altid. Vi arbejder for det hver eneste dag.
GUIDE TIL ANSVARLIG GENANVENDELSE

Hvis du ikke længere ønsker at bruge dine Design Letters® produkter, kan du enten vælge at sælge dem videre, donere dem til en genbrugsbutik eller aflevere dem til en genbrugsstation. Hvis du vælger det sidste, er det vigtigt at du gør det rigtigt. 

99% af vores materialer er genanvendelige. Følg venligst vores guide til hvordan du korrekt og miljøvenligt genanvender vores produkter. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skaffer sig af med et produkt, er du velkommen til at aflevere det i en af vores butikker, så vil vi sikre os at det bliver sorteret korrekt. Hvis du har nogle spørgsmål, kan du altid skrive til responsibility@designletters.dk og vi vender tilbage til dig.

For at sikre korrekt affaldssortering bedes du først tjekke hvert produkts materialekomposition ved at kigge i bunden af produktet.

Ecozen® er genanvendt bioplast og skal deponeres som “hård plastik”.

PP er genanvendt plastik og skal deponeres “hård plastik”.

Glas kan smeltes om og skal derfor deponeres som “glas”. Hvis produktet består af andre dele, skal du være opmærksom på at sortere det fra glasdelen før deponeringen af glasset.

Ubehandlet træ er naturligt træ uden maling, lak eller olie. Naturligt træ skal deponeres som “ubehandlet træ”.

Hvis dit tekstilprodukt er intakt og uden pletter, anbefaler vi,  at du donerer det til genbrug eller sælger det videre. Hvis du vælger at aflevere det til genbrug, er det specielt vigtigt, at det er uden oliepletter eller maling.

Sølv, guld og messing er alle materialer som kan smeltes om og laves til nye smykker eller andre produkter. Vi anbefaler, at du sælger dine smykker videre, hvis du ikke længere ønsker at beholde dem. Du kan enten sælge dem privat eller til en autoriseret metalgrossist . Hvis du vælger at bortskaffe et smykke, skal det deponeres som “metal”.

Tritan™ er genanvendt plastik og skal deponeres som “hård plastik”.

Keramik er genbrugeligt i visse tilfælde og skal deponeres  som “fliser & porcelæn”. Hvis dine keramikprodukter er intakt og genbrugelige, anbefaler vi at du donerer dem til genbrug.

Behandlet træ er træ som har været udsat for kemiske processer for at undgå slid og ødelæggelse. For eksempel malet eller lakeret træ. Alt behandlet træ skal deponeres som “behandlet træ”.

Stål kan genanvendes igen og igen, og og skal deponeres som “stål” eller “metal” afhængig  af kategorien på din lokale genbrugsstation.

Silikone er ikke genanvendeligt. Det er derfor vigtigt at silikone-delene som sugerør og andre ekstra dele sorteres fra selve produktet og smides ud separat som alment affald.

Papir og pap er begge genanvendelige, men skal separeres før deponering. Et bogcover skal smides ud i en papcontainer. Bogens sider skal smides ud om papir.